fbpx
  • Energirenovering

TILSTANDSRAPPORT

Boligens tilstand er dit ansvar – også når du har solgt…
Med en tilstandsrapport og elinstallationsrapport kan du via en ejerskifteforsikring fraskrive dig ansvaret for fejl og mangler, når du sælger din bolig.

Når du sælger sin bolig, har du nemlig ansvaret for boligens tilstand i 10 år efter salget.

Som beskikket byggesagkyndig kan Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning lave din uvildige tilstandsrapport, og sørger for din elinstallationsrapport bliver lavet. Skriv din kontaktinfo og boligens adresse i en mail til bbr@bedreboligraadgivning.dk, eller brug formularen på kontaktsiden. Så vender vi tilbage hurtigst muligt med en konkret pris og et bud på, hvornår vi kan lave dine rapporter. Det er helt uforpligtende.

Ny tilstandsrapport

Fra 1/10 2020 ser huseftersynsordningens tilstandsrapporter ud på en ny måde. K1, K2, K3 og UN er erstattet af farverne Rød, Gul, Grå og Sort, der angiver om en skade på et hus skal ud bedres omgående, eller om det kan vente. En tilstandsrapport gælder i 6 md, og dermed bliver der en overlapningsperiode frem til 1/4 2021, hvor man som huskøber, kan støde på begge typer rapporter.

Tilstandsrapporten gælder i seks måneder

Tilstandsrapporten gælder i seks måneder. Hvis du ikke får solgt din ejendom i den periode, skal den laves en ny rapport. Dette sker til en reduceret pris.

Nogle venter med at bestille tilstandsrapporten, til man har en interesseret køber. Læs mere om huseftersynsordningen på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside her
Det er også muligt af få lavet en før-syns-rapport, så man har mulighed for at få et overblik over husets tilstand og evt. få udbedret skader, inden man får lavet den endeligt tilstandsrapport.

Vil du gerne vide mere om tilstandsrapporter – lovgivning, priser eller andet, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte Peter Dallerup.
Brug gerne formularen til højre.