fbpx
  • Energirenovering

NYHEDER

11.10.2023

Energistyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til energirenovering. 

Der kan være mange penge at spare, hvis dit hus er i de ringeste energiklasser – E, F eller G.

Du skal have et gyldigt energimærke for at søge. Har du ikke det, kan vi hjælpe med at udfærdige ét 😉

Du kan læse mere og holde dig opdateret på styrelsens side

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

12.03.2022

Husk at det er fra på onsdag du kan søge Energistyrelsen om tilskud til energirenovering af huse i energiklasse E, F eller G. 

Der kan være mange penge at spare, hvis dit hus er i de ringeste energiklasser – E, F eller G.
Du skal have et energimærke for at søge. Har du ikke det, kan vi hjælpe. Vi når det IKKE til på onsdag – men sidste gang gik der lidt tid, inden puljen blev brugt 😉

Du kan læse mere og holde dig opdateret på styrelsens side

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

01.10.2021

Energistyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud fra Bygningspuljens runde 2, og der er stadig mulighed for at søge penge. Lige nu er der kun ansøgt om 140 mio. kroner ud af 340 mio. kroner. 

Det er der flere grunde til. Den mest aktuelle er, at styrelsens digitale ansøgningsportal har drillet – så folk ikke kunne komme igennem. Den anden er, at retningslinjerne er ændret siden sidste runde, så der kun er boliger med energimærke E, F og G, der kan søge om tilskud til energirenovering.

Du kan læse mere og holde dig opdateret på styrelsens side

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud

02.06.2021

Måske har du hørt, at det er en god idé at vælge en uvildig byggesagkyndig. Det er også den vej, vi har valgt hos Bedre Bolig Rådgivning. I DRs program Kontant behandler i den netop offentliggjorte udsendelse “Boligdrømme i ruiner”, hvorfor det er vigtigt at din rådgiver er uvildig. 

Du kan se programmet via dette link: https://www.dr.dk/drtv/serie/kontant_7132

01.04.2021

Energistyrelsen har lavet en video, der forklarer hvordan man søger tilskud til energirenovering.

https://youtu.be/hDUOBmsgp3o

Den første del af Bygningspuljen for 2021 kan søges fra onsdag d. 7. april kl. 10.00.

29.03.2021

Vi har modtaget en opdatering omkring Energistyrelsens Bygningspulje fra Sekretariat for Danske Bygningskonsulenter.

Den endelige bekendtgørelse for Bygningspuljen for 2021 er nu blevet vedtaget.

De vigtigste ændringer i forhold til sidste år er:

  • Tilskuddet til især udskiftning af vinduer er reduceret. Kigger vi på eksempelvis Energiklasse 1 til og med 40m2 er tilskuddet 900 pr. m2. Sidste år var det 1.500 pr. m2.
  • Energistyrelsen regner med at et nyt vindue – i Energiklasse 1 – koster 6.100 pr.m2 at få skiftet. Man vil således kunne få et tilskud svarende til ca. 15% af udgifterne. Tilskuddet beregnes på baggrund af Energistyrelsens sats. Tilskuddet bliver ikke mindre selvom man får en billigere pris på udskiftning af sine vinduer.
  • Tidligere fik man tildelt tilskud efter ”først til mølle-princippet”. Nu er det også afhængigt af, om ens ansøgning er fyldestgørende. Hvis den ikke er det, vil ansøgningen blive afvist.
  • Den øvre grænse for hvor meget man kan få, i tilskud er reduceret fra 30% af markedsprisen sidste år til maksimalt 27,5% i år.

Den første del af Bygningspuljen for 2021 kan søges fra onsdag d. 7. april.

12.03.2021

SÅ kom der en dato!

Fra onsdag d. 7. april kl. 10 kan du søge energistyrelsens pulje om tilskud til energibesparende boligforbedringer.

Der er afsat en pulje på 675 mio. i 2021. Den bliver delt i tre portioner, så hvis du ikke bliver klar
til at søge i denne omgang, kommer der to yderligere muligheder senere på året.

For at blive bedre forberedt til selve ansøgningsprocessen, kan du læse mere om det hos Energistyrelsen, der også tilbyder et webinar. Møderne foregår via platformen Zoom. Der er planlagt fire møder i perioden 22.-25. marts. Der er plads til max. 100 deltagere på hvert seminar, og har du ikke mulighed for at deltage, kan du se de afholdte webinarer online.

Du kan læse mere i Energistyrelsens seneste nyhedsbrev her

For at kunne søge puljen om tilskud til energirenovering, skal man have et energimærke. Hos Bedre Bolig Rådgivning er vil lige nu fuldt bookede med energimærker og tilstandsrapporter. Hvis du vil være klar til de kommende ansøgningsrunder, kan du med fordel få lavet et energimærke for din bolig i løbet af forår/sommer. Et energimærke gennemgår isolering og varmetabet for din bolig og kommer med forslag til besparelser. Det er disse besparelser, der danner udgangspunktet for det, du kan søge om.

Når du energirenoverer sparer du på dine varmeudgifter og hjælper miljøet.

03.03.2021

Energistyrelsen har i dag udsendt nyt om energirenoveringspuljen.

Vi skal stadig kigge langt efter en konkret dato for, hvornår man kan begynde at søge tilskud til energirenovering – men meldingen går nu på, at det vil blive i ugen efter påske – den er også hedder uge 14 (5. – 11. april).

I nyhedsbrevet står der bl.a., at det er besluttet, at der skal være flere årlige ansøgningsrunder, og at der forventes 3 runder i 2021.

Hvis du overvejer at få din bolig energirenoveret, kan du kigge i dit energimærke, og se hvilke tiltag din energirådgiver har foreslået, og du kan få et fingerpeg om besparelsen.

For at søge puljen, skal du have et lovligt energimærke (max 10 år gammelt). Har du ikke det, kan du kontakte Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning og få et uforpligtende tilbud på ét.

Prisen vil afhænge af størrelsen af din bolig.

Læs mere om tilskud på SparEnergi.dk/tilskud

22.02.2021

Vi har netop modtaget en opdatering omkring Energistyrelsens Bygningspulje fra Sekretariat for Danske Bygningskonsulenter.

Energistyrelsen nye udkast til bekendtgørelse for Bygningspuljen er nu sendt i høring. Sekretariatet fremhæver to punkter fra udkastet:

1. Puljen på 675 mio. vil blive delt over tre ansøgningsrunder; Ultimo marts, primo august og medio oktober/primo november.

Dette gøres for at sikre en mere jævn administration og en mindskning af ”stop-go” effekter.

2. De fleste tilskudssatser vil blive sænket i forhold til udbetalingerne for 2020, da nogle af satserne har været meget høje sammenlignet med den energibesparelse, de giver. Dette gør sig særligt gældende for tilskud til vinduer.

Høringsfristen er den 8. marts, så først herefter ved vi med sikkerhed, hvad de enkelte ændringer kommer til at gå ud på. Vi hæfter os dog ved, at første ansøgningsrunde tidligst åbnes med udgangen af marts.

Hvis du overvejer at få din bolig energirenoveret, kan du kigge i dit energimærke, og se hvilke tiltag din energirådgiver har foreslået, og du kan få et fingerpeg om besparelsen.

For at søge puljen, skal du have et lovligt energimærke (max 10 år gammelt). Har du ikke det, kan du kontakte Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning og få et uforpligtende tilbud på ét.

Prisen vil afhænge af størrelsen af din bolig

12.02.2021

Energistyrelsen har udsendt nyt nyhedsbrev.

Heri fortæller de, at sidste års energirenoverings pulje var væk på fire dage, og at knap 1/3 af dem der søgte tilskud, fik tilsagn. De skriver også, at puljen for 2021 på 675 mio er 3 gangs så stor.

Energistyrelsen beretter, at de vil melde den præcise dato for hvornår den nye pulje kan søges så snart det er muligt.

De har følgende gode råd til, hvordan du kan blive klar til at søge tilskud:

1. Find ud af, hvad du gerne vil have lavet
2. Regn på det, for at få et overslag
3. Tjek, om du har et energimærke (og få evt. lavet ét)
4. Undersøg priser

Bedre Bolig Rådgivning kan lave det nødvendige energimærke, og heri er der forslag til, hvilke forbedringer, der bedst kan betale sig. Prisen for et energimærke afhænger af boligens størrelse.

 

08.02.2021

Vi har netop modtaget en opdatering omkring Energistyrelsens Bygningspulje fra Sekretariat for Danske Bygningskonsulenter.

De oplyser, at de har i dag talt med kontorchefen fra Energistyrelsen, og seneste nyt er, at bygningspuljen først forventes åbnet for ansøgninger ultimo marts.

Det betyder, at man stadig har tid til at få styr på sit energimærke. For at få del i Energistyrelsens pulje på 675 mio. skal éns bolig nemlig have et gyldigt energimærke. Det betyder bl.a. at det ikke må være over 10 år gammelt.

Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning laver i øjeblikket mange energimærker med henblik på at kunne søge puljen, når der åbnes for ansøgninger. Prisen på et energimærke afhænger af størrelsen på din bolig.

 

01.02.2021 

Der er endnu ikke kommet en konkret dag, hvor man kan begynde at søge penge fra 2021 puljen. Meldingen fra Energistyrelsen var “Tidligst 1. februar”, og det bliver det så ikke. Forslaget mangler stadig at komme i høring, inden at vi kan forvente en dato. Det giver til gengæld lidt mere tid til at få lavet et Energimærke – hvis du ikke allerede har fået det gjort…